VERSJON 2018

Urpremiéren på Kyläpeli i 2017 var fantastisk. I år er utfordringa vår å gjøre forestillinga enda litt bedre, samtidig skal vi skape noen overraskelser for publikum - det skal være spennende å delta på Kyläpeli selv om du var med i fjor!

Noen nyheter ble sluppet til Framtid i Nord på ettersommeren: Nyskrevet musikk, vår egen Agnete Båtnes Braaten skal spille rollen som Risten Anna og det blir duett mellom Risten Anna og Erkki. Det er spennende følelser i omløp!

Og på bussturen opp Reisadalen vet du aldri hva som kan skje!

Link til årets rolleliste: MEDVIRKEDE 2018
Link til årets plakat: PLAKAT 2018

MER OM HISTORIEN BAK 

”En handling i barmhjertighetens navn”, sa Læstadius. Men myndighetene i Norge og Sverige beskylder samiske familier for menneskehandel, de sier de samiske familiene kjøper unger fra nødstilte familier i Tornedalen, tar ungene med over til Ruija der de selger dem som tjenere til befolkninga. 

Brødrene Erkki og Vilhelm var født i Tornedalen rundt 1830, men ble skilt da de var små. Erkki ble sendt til Ruija for å få et bedre liv, mens lillebror Vilhelm ble værende hos moren. På dødsleiet ber moren den yngste broren hjelpe henne å finne Erkki - som er vokst opp i Reisadalen.

MUN KULTANI

Underjordiske Vanha-Riikka tar flokken sin med til menneskenes verden for å lære om de overjordiske. Akkurat denne dagen skjer det uventede ting på markedet - det dukker opp en fremmed spillemann blant bygdefolket. Og når predikanten snur ryggen til, prøver to lokale helter å slå seg opp på ulovlig virksomhet. Vennskap, kjærlighet, tro og overtro smelter sammen med livet skyggesider i denne forestillingen basert på Reisadalens egen historie. 

HELAFTEN

Kyläpeli er en kulturell helaften som starter på Halti kulturscene med historisk innføring, deretter blir publikum transportert i busser – med stopp underveis – til Ovi Raishiin i Saraelv. På bussen og på stoppestedene får publikum oppleve kvensk kultur og språk, og vil inviteres til å leve seg inn i  den tiden spelet har sitt utspring. Før og etter forestillingen blir det salg av mat og drikke på Ovi Raishiin, før bussen tar publikum med tilbake til Storslett.